Hyvää joulua BarLaureasta! Kokeile tänä vuonna keittiömestarimme Jarmo Vähä-Savon maittavia kalareseptejä joulupöytään!
Silakkaceviche
½ kg Nahattomia silakkafileitä
1dl etikkaa
½ l vettä
1 rkl merisuolaa
1kpl punaista paprikaa
¼ kpl chilipalkoa
1 rkl limemehua
½ dl rypsiöljyä
½ kpl kuorittua tomaattia kuutioina
valkopippuria, suolaa
ruohosipulia, korianteria
Liota silakkafileitä etikkaliemessä 6-8 tuntia. Valmista muista aineista marinadi ja laita hyvin valutetut silakat sinne. Kuuluu olla hieman kirpeää ja aavistuksen chilin lämmintä.
Lisänä esim. ruisleipää, salaattia tai uuniperuna.
Tiesitkö? Alkujaan ruoka on ollut inkojen valmistama äyriäisistä ja kaloista tehty ruoka, joka säilöttiin hapon ja chili avulla.
Siikarillette
300 g savusiikaa
150 g majoneesia
2 tl sitruunamehua
15 kpl kaprista
2 tl tilliä
Leikkaa tilli hienoksi. Puhdista siika ruodottomaksi. Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella murskaksi. Tarjoa mallasleivän päällä.