Viime kesästä ei vielä tarvitse kokonaan luopua, tallettaa vain muutaman mocktail-ohjeen reseptivihkoonsa. Villiyrttisiirappeja voi käyttää monipuolisesti juomissa ja lähes kaikessa ruuanlaitossa. Tässä käytetään nokkos- ja maitohorsmasiirappeja, joiden valmistuksen voit muistuttaa mieleesi Käytä villiyrttejä resepteissä -postauksestamme. Vadelmanlehtiteen saa nimensä mukaisesti hauduttamalla villivadelman lehtiä kuumassa vedessä teen tapaan.
NOKKOSVIHREÄ
- 4 cl ananasmehu
- 4 cl nokkossiirappi
- 1,5 cl limemehu
Sekoita ainekset ja kaada jäiden päälle.
PIRTEÄ KARPALO
- 4 cl maitohorsmasiirappia
- Hyppysellinen suolaa
- 1 cl limemehua
- 6 cl karpalomehu
- 4 cl villivadelmalehtiteetä
Sekoita ainekset ja kaada jäiden päälle.