BarLaurea tuomassa ranskalais-suomalaisia makuja Viini- ja Ruokamessuille!

BarLaurea ja Laurea AMK:n restonomiopiskelijat ovat mukana Messukeskuksen Viini- ja Ruokamessuilla tuottamassa maukkaita makuelämyksiä kolmella pop up –ruokapisteellä Suomen Bocuse d’Or -karsintakilpailun alueen ravintola-alueella sekä Bocuse d’Or-kilpailun VIP-alueella.

Laurean myytävät annokset mukailevat raaka-aineiltaan Suomen Bocuse d’Or -karsintakilpailun tämän vuoden raaka-aineita. Mielenkiintoisia ja moniulotteisia annoksia on luvassa possunkyljestä, meriravusta ja siiasta, teemana ranskalaisuus ja suomalaisuus. Annokset on suunniteltu sopimaan tapahtumassa olevien viinien kera ja niiden henki on kokonaisuutena hienostuneen eurooppalainen.  Lisäksi opiskelijat suunnittelevat annoksiin sopivan suomalaisuutta henkivän alkoholittoman juoman, joka on messukävijöille tarjolla kaikkina messupäivinä paitsi lauantaina.” -Upeaa, että opiskelijat rohkeasti lähtivät kehittämään erinomaisia annoksia vaativista raaka-aineista. Tervetuloa maistamaan makuja, jotka on mietitty huolella raaka-ainetta kunnioittaen,” kertoo opiskelijoiden ohjaajana toimiva Laurean PRO-palkittu lehtori Henry Lybäck.


Annosten tarinat ovat sovitettu Laurealle tärkeisiin arvoihin, joita ovat mm. luomu, lähiruoka ja aidot raaka-aineet. Pop up-ruokapisteillä saadaan maistella:

  • Ranskalaisittain valmistettua merirapua savusiikamoussella, limehyytelöllä ja tuulahduksella saaristolaista tunnelmaa,
  • Perunalastun päällä lepäävää suomalaista siikaa, pikkelöityjä kantarelleja ja kauden vihanneksia ranskalaistyyppisellä villiyrttimajoneesilla.
  • Makeansuolaista, granaattiomenamehulla ja maitohorsmasiirapilla glaseerattua possunkylkeä, kurpitsaporkkanavuohenjuustopyrettä ja viinisuolaheinää, rapealla omenasipsillä ja mehukkaalla päärynällä tarjoiltuna.

Lauantaina Bocuse d’Or –kilpailun Suomen karsintapäivänä 26.10. Laurean restonomilupaukset hoitavat yhdessä BarLaurean kanssa koko VIP-loungen kutsuvieraiden ruokatoteutuksen. ”– Oppilaat ovat saaneet käyttöönsä samat raaka-aineet kuin Bocuse d’Or –kilpailun Suomen karsinnan kilpailijat ja luovat herkullisia maisteluannoksia alueella kilpailun kutsuvieraille, kertoo BarLaurean PRO-palkittu keittiömestari Jarmo Vähä-Savo. ”

”- Yhteistyömme keskiössä on suomalaisen ja ranskalaisen ruoka- ja juomakulttuurin kohtaaminen. Lauantaina 26.10. Suomen Bocuse d’Or -edustajan paikasta kaudelle 2020-2021 kilpailee neljä suomalaisen keittiömaailman kovaa nimeä yleisön edessä. Laurean restonomilupaukset vastaavat yhdessä BarLaurean kanssa kilpailun kutsuvierasalueen ruokatoteutuksesta.  Kilpailu-annosten nostojen yhteydessä kutsuvieraat nauttivat samoista pääraaka-aineista valmistettuja maisteluannoksia juomineen. Maisteluannos antaa vivahteen makuelämyksestä,” kiteyttää ELO-säätiön johtaja Bettina Lindfors. Bocuse d’Or -kilpailun vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö. Suomen Bocuse d’Or kilpailutoimintaa mahdollistaa ELO-säätiön luotsaama Bocuse d’Or Academy Finland ja sen laaja yhteistyökumppaniverkosto.

BarLaurea-pop up -ruokapisteet avoinna Viini-ja Ruokamessuilla, Bocuse d’Or- karsintakilpailun alueen ravintolassa:

Torstaina 24.10. klo 12:00 – 19:00

Perjantai 25.10. klo 11:00 – 18:00

Sunnuntaina 27.10. klo 11:00 – 17:00

 Tule käymään!

Leave a Reply