Äänestä BarLaurean Teemu Sirainen PRO –palkinnon saajaksi!

BarLaurea on oma, ainutlaatuinen oppimisympäristömme jota pyörittää ravintolapäällikkö Teemu Sirainen yhdessä keittiömestari Jarmo Vähä-Savon kanssa. Leppävaaran kampuksen BarLaurea on samalla monen päivittäinen lounasravintola ja saa sieltä ravintola Flown puolelta korkeatasoista fine dining –lounastakin. Kaikesta tästä vastaa Teemu, ohjaten samalla restonomiopiskelijoita ja huolehtien siitä, että kaikki asiat ovat kohdallaan. Työ on vaativaa ja siihen tarvitaan monipuolinen osaaminen alalta. Teemu onkin erinomainen erimerkki alan osaajasta, sen laajimmassa merkityksessä.

BarLaurean ravintolapäällikkö Teemu Sirainen

Me Laureassa haluamme hakea tunnustusta osaajillemme. PRO-palkinto on ravintolan alan ammattilaisten arvostettu tunnustuspalkinto, jonka Laureassa ovat saaneet lehtori Henry Lybäck opettaja-sarjasta ja keittiömestari Jarmo Vähä- Savo keittiömestari-sarjassa. Nyt mielestämme on aika nostaa palkinnon saajaksi monipuolista osaamista edustava BarLaurean ravintolapäällikkö Teemu Sirainen.

Teemun ravintolaura on alkanut keittiön puolelta ja hän on pohjakoulutukseltaan kokki. Se työ onkin tullut tutuksi sekä fine dining-, kahvila-, hotelli- ja henkilöstöravintoloista. Hieman erilaista kokemusta Teemulla on Puolustusvoimista, jossa työ sisälsi koulutusta ja johtamista, asioita jotka ovat Teemulle tärkeitä myös nykyisessä työssään.

Teemun ura BarLaureassa on alkanut esihenkilöharjoittelijana vuonna 2014 osana restonomin opintoja  ja seuraavana vuonna astunut jo ravintolapäällikön saappaisiin. Samalla omaa koulutusta on viety ohjaavampaan suuntaan, keväällä 2018 Teemu valmistui ammatillisesta opettajakoulutuksesta ja keväällä 2020 hän saavutti ylemmän korkeakoulututkinnon.

Aloittaessaan BarLaureassa ravintolapäällikkönä Teemulla oli kolme suurempaa tavoitetta-  Haluan nostaa esihenkilöharjoittelijoiden tietotaitoa niin, että harjoittelun aikana he saavat riittävästi vastuuta ja sitä myötä työkalut ravintolan esihenkilönä työskentelyyn ja ravintolan pyörittämiseen. Haluan myös, että BarLaurea tunnetaan alalla, ja siksi olemme laajasti mukana erilaisissa tapahtumissa ja osallistumme erilaisiin kilpailuihin, kuten Luomu SM:iin, jonka olemmekin voittaneet useana vuonna. Pyrin myös siihen, että BarLaurea kehittyy jatkuvasti eteenpäin, emmehän ole ikinä valmiita, vaan aina voimme tehdä asiat paremmin.

Teemun työfilosofiaan kuuluukin jatkuva kehittäminen ja kehittyminen. – Olen myös työssäni kova mutta reilu. Minusta työt hoidetaan asiallisesti, yhteiset tavoitteet muistaen, mutta hymy huulessa. Pyydän alaisiltani paljon, haluan että ihmiset ottavat työn vakavasti, mutta samalla pidän tärkeänä rentoa ilmapiiriä. Parasta työssäni on opiskelijoiden ohjaus ja ihmisten kanssa työskentely. Olen täällä opiskelijoita varten, haluan heidän oppivan mahdollisimman paljon.

-Teemu on erittäin hyvä esimies ja jämpti kaveri, jonka osaaminen on monipuolista ja laajaa. Teemun vahvuudet myös opettamisessa ja ohjaamisessa ja hän kehittää BarLaurean toimintaa koko ajan eteenpäin, kehuu BarLaurean Pro-palkittu keittiömestari Jarmo Vähä-Savo.

BarLaurean keittiömestari Jarmo Vähä-Savo ja Teemu Sirainen.

Pro-palkinto on Teemulle arvokas tunnustus. –Parasta Pro-palkinnossa on, että se nostaa alan ammattilaisia, kertoo Teemu. Meillä on täällä Pro-voittajia ja voin tunnustaa, että oma haaveenikin on ollut tämän tunnustuksen saaminen.

Restonomikoulutuksen kehittämispäällikkö ja Teemun esihenkilö Katri Korelin näkee Teemun kovan luokan ammattilaisena, joka ansaitsee tunnustuksen timanttisesti tehdystä työstä: – Teemu on innostava, iloinen, sosiaalinen, diplomaattinen, aktiivinen ja vastuullinen toimija, oli sitten kyseessä toiminta Laurean kumppaneiden, opiskelijoiden tai kollegoiden kanssa. Hän pyrkii aina parantamaan ja kehittämään BarLaurean toimintaa ja prosesseja huomioiden erilaisten sidosryhmien tarpeet. Hän toimii myös keskeisenä henkilönä restonomikoulutuksen kehittämisessä ja tuo oman ammattitaitonsa ja näkemyksensä tulevaisuuden osaamistarpeista koulutuksen kehittämiseen.  Teemu on Pro!”

Kehittämispäällikkö Katri Korelin

Me Laureassa haluamme nostaa osaajiamme. Siksi rohkaisemme jokaista käymään antamassa äänensä Teemulle 11.10. mennessä.

KÄY ANTAMASSA ÄÄNI TEEMULLE NÄIN:

Finalistit julkaistaan 4.12. ja palkitaan tammikuussa 2021.

Vastaa