Aromi – ja Shaker -median HoReCa:n tunnustuspalkinnot, PRO palkinnot on jaettu juhlavin menoin Finlandia-talolla 30.1.2020 PRO Gaalassa. PRO-palkinto tunnetaan laajasti ravintola-alalla ja PRO-tunnustuspalkinnot ovat haluttuja ammattilaisten keskuudessa. PRO-palkintoja jaetaan 15 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet.

PRO-palkinnon saajia on valitsemassa PRO-finalistien joukosta ravintola-alan ammattilaisista, vaikuttajista ja kehittäjistä koostuva raati. Laurean restonomikoulutuksen kehittämispäällikkö Katri Korelin oli tänä vuonna tuomaristossa alan korkeakoulujen edustajana. PRO-voittajan ominaisuuksista Korelin pitää tärkeimpänä asennetta. – Alan ammattilaisen tärkein työkalu on positiivinen ja ystävällinen asenne, joka kyllä näkyy finalisteista läpi kautta linjan.
PRO palkintoja kokoontui juhlimaan Finlandia-talolle yli 700 HoReCa-alan ammattilaista ja vaikuttajaa. Illan aikan nautittiin myös Finlandia-talon keittiön toteuttama 4 ruokalajin illallinen, ja ohjelmasta huolehtivat juontajat Ellen Jokikunnas ja Christoffer Strandberg sekä oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano ja äänivirtuloosi Valtteri Torikka.

Muitakin laurealaisia on nähty PRO palkintojen yhteydessä jo aikaisemmin: Oppimisympäristö BarLaurean keittiömestari Jarmo Vähä-Savo on valittu aikaisemmin PRO-keittiömestariksi ja Laurean lehtori Henry Lybäck voitti palkinnon opettaja-sarjassa viime vuonna. Lisäksi BarLaurea on ollut finalistina Vastuullisuus-sarjassa. Juoma-alaa opettava Anikó Lehtinen on toiminut myös useita vuosia lehdistötuomarina.


Katso tästä kaikki voittajat:
RAVINTOLAN ASIAKASPALVELIJA
Murat Kilickesen, Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki
KAHVILAN TYÖNTEKIJÄ
Katariina Silvo, Café Visio, ISS Palvelut, Helsinki
AMMATTIKEITTIÖN TYÖNTEKIJÄ
Kirsi Mäkynen, Kurikan Kampus, Kurikka
AMMATTIKEITTIÖN KOKKI
Johannes Djupsjöbacka, StaffPoint, Oulu
AMMATTIKEITTIÖN PÄÄLLIKKÖ
Jetro Luumi, Ravintola Huoltamo (Yle), Palmia, Helsinki
AMMATTIKEITTIÖN TUOTEKEHITTÄJÄ
Terhi Paldan, ISS Food Service, Helsinki
RAVINTOLAPÄÄLLIKKÖ
Raija Sillanpää, Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Helsinki
RAVINTOLAN KOKKI
Heidi Sovelius, YES YES YES, NoHo Partners, Helsinki
HOVIMESTARI/SOMMELIER
Katrina Laitinen, BasBas, Helsinki
BAARIMESTARI
Petri Määttä, Cafe Kuluma, Oulu
KEITTIÖMESTARI/-PÄÄLLIKKÖ
Timo Lepistö, Finlandia-talo, Kanresta, Helsinki
OPETTAJA
Riikka Mantila, Turun Ammatti-instituutti, Turku
YRITTÄJÄ
Laura Apukka ja Janek Bjurström, Espan Sokeri, Pompier, Helsinki
VASTUULLISUUS
Hotelli Helka, Helkan vastuullisuustiimi
INNOVAATIO
Ravintola Ultima, Henri Alén
Katso lisää: https://propalkinnot.fi/