BarLaurean keittiömestarin jouluherkut kalapöytään

Hyvää joulua BarLaureasta! Kokeile tänä vuonna keittiömestarimme Jarmo Vähä-Savon maittavia kalareseptejä joulupöytään!

Silakkaceviche

½ kg Nahattomia silakkafileitä

1dl etikkaa

½ l vettä

1 rkl merisuolaa

1kpl punaista paprikaa

¼ kpl chilipalkoa

1 rkl limemehua

½ dl rypsiöljyä

½ kpl kuorittua tomaattia kuutioina

valkopippuria, suolaa

ruohosipulia, korianteria

Liota silakkafileitä etikkaliemessä 6-8 tuntia. Valmista muista aineista marinadi ja laita hyvin valutetut silakat sinne. Kuuluu olla hieman kirpeää ja aavistuksen chilin lämmintä.

Lisänä esim. ruisleipää, salaattia tai uuniperuna.

Tiesitkö? Alkujaan ruoka on ollut inkojen valmistama äyriäisistä ja kaloista tehty ruoka, joka säilöttiin hapon ja chili avulla.

 

Siikarillette

300 g savusiikaa

150 g majoneesia

2 tl sitruunamehua

15 kpl kaprista

2 tl tilliä

Leikkaa tilli hienoksi. Puhdista siika ruodottomaksi. Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella murskaksi. Tarjoa mallasleivän päällä.

Vastaa