Flow-salmiakkiviikon kotiresepti: Salmiakkimarengit

Flow-ravintossa vietetään nyt restonomi-opiskelijoiden teemaviikkoja. Tällä viikolla nautimme salmiakilla maustetun menun, jossa tarjolla oli salmiakkisiirapilla maustettua punajuuricarpacciota vuohenjuustokremen ja pinjansiementen kera, barbequekanapastaa, kirpeällä salmiakkisiirapilla silattuna ja salmiakki-valkosuklaahyve salmiakkimarengilla.

Tee omat salmiakkimarenkisi:

  • 1 1/2 dl kikherneiden lientä
  • 2 dl sokeria
  • noin 2 dl turkinpippurirouhetta

Vaahdota papujen liemi sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri sekä turkinpippurirouhe ja vaahdota mahdollisimman kovaksi vaahdoksi.

Laita massa pursotuspussiin ja pursota leivinpaperin päälle. Jätä marenkien väliin hieman tilaa varsinkin. Paista 100-asteisen uunin keskitasolla n. 1 h 30 min. Valmiit marengit saavat olla ihan pikkuisen pehmeitä, sillä ne kovettuvat jäähtyessään. Säilytä marengit huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa.

 

 

 

 

 

Vastaa