Laurean juomalehtori calvados-drinkkikilpailuissa Ranskassa!

Kansainvälinen Calvados Novelle Vogue International Trophies -cocktailkilpailu on kansainvälinen juoma-alan kilpailu, jossa on osallistujia kymmenistä maista ympäri Eurooppaa. Kilpailemaan ei pääse kuka tahansa, vaan vuosittain valitaan maat, joka saavat osallistua kilpailuun. Suomi on osallistunut melkein joka kerta, siitä lähtien kun Calvados Novelle Vogue International Trophies -kilpailua on järjestetty vuodesta 1997. Kilpailu on Ranskan calvadostuottajien liiton järjestämä ja sillä halutaan tehdä tunnetuksi calvadoksen monikäytöisyyttä.

Calvados Novelle Vogue International Trophies -kilpailussa on kolme sarjaa, oppilas-, ammattilais- ja journalistisarja. Laurean lehtori Anikó Lehtinen osallistui kutsuttuna kolmannen kerran tänä vuonna kilpailun journalistisarjaan. Lehtinen on ainoa journalistisarjassa, joka on kutsuttu näin monesti kilpailuun.

Vuotuisen Calvados Nouvelle Vogue International Trophies -kilpailun kisajuomateemat vaihtuvat vuosittain. Pääraaka-aineena käytetään calvadosta, mutta itse kisan teemat ovat abstraktimpia. Kun toissa vuonna calvados-kilpailun teema oli meri, niin viime vuonna juomat piti teemoittaa kasvisten mukaan. Tänä vuonna kisan teema on rauha, jonka pohjalta joka maan karsinnassa suunniteltiin cocktailit ja valmistauduttiin kertomaan oman juoman tarina.

Suomen karsinta järjestettiin osana Matkamessujen ohjelmaa, missä Laurean opiskelijat olivat apuna kilpailun toteuttamisessa tarjoillen kisajuomat makutuomareille. Suomesta kansainväliseen kilpailuun lähtivät edustamaan tarjoilijaopiskelija Tiia Jylhä, baarimestari ja alan pitkäaikainen opettaja Jari Hakkarainen sekä Laurean Anikó Lehtinen. Suomen karsinnan järjestää vuosittain ainoa kotimainen baarimestariyhdistys Suomen Baarimestareiden ja Kannattajien Kerho eli FBSK.

Calvados Novelle Vogue International Trophies -kilpailu pidettiin tänä vuonna Caenissa. Samalla kilpailijat pääsivät oppimaan calvadoksesta ja maistelemaan juomaa mm. juustojen, suklaan ja merenelävien kanssa. Koska kilpailun teema oli rauha, tänä vuonna kilpailuun kuului myös käynti vaikuttavassa Normandian maihinnousun museossa.

Kilpailussa nähtiin taidokkaita cockaileja ja inspiroivia tarinoita rauha-teeman ympäriltä. Lehtisen juomassa oli villivadelmalehtiä, karpalomehua, valkosuklaasiirappia ja limemehua. Juoman nimi oli Forest Peace ja se symboloi melkein meditatiivista rauhan tilaa, mikä valtaa suomalaiset metsässä käyskennellessä ja sen antimia, marjoja ja villiyrttejä keräillessä.

Lehtinen ei tänä vuonna sijoittunut kolmen parhaan joukkoon, mutta oppilassarjassa kolmannen sijan voitti suomalainen Tiia Jylhä lakkakinuskimakuisella calvadosjuomallaan. Jari Hakkarainen oli neljäs ammattilaissarjassa.

Aniko Lehtisen juoma:

Forrest Peace

 

4 cl calvados

2 cl Modo White Chocolate Syrup

2 cl lime mehu

1 dl villivadelmalehtiä

10 cl karpalomehua

Murskaa sekoituslasin pohjalle villivadelmanlehdet, ja kaada päälle alkoholi sekä muut jäähdytetyt raaka-aineet. Lisää jäät ja sekoita. Kaada siivilän läpi isoon cocktail-lasiin. Koristele villivadelmanlehdellä ja limekiekolla.

 

Vastaa