Viskisuklaakakku sopii marraskuuhun

Kokeile marraskuun pimeisiin iltoihin piristykseksi viskisuklaajuustokakkua. Tätä kakkua Laurean restonomiopiskelijat valmistivat Olutexpo-messuilla, jossa kaikki huokailivat sen maun ihanuudesta. Nyt voit leipoa kakun vaikka viikonlopuksi, tarjota sen kanssa vaikka raikkaita hapanoluita tai hedelmäistä IPA-olutta Olutexpon tapaan!

Viskisuklaajuustokakku

150 g gluteenittomia kaurakeksejä/Digestive-keksejä
50 g voita
5 liivatelehteä
1/2 dl vahvaa kahvia
2 dl mascarponea
200 g  tummaa suklaata
1 dl savuista viskiä
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa

Leikkaa irtopohjavuuan pohjalle (halkaisija n. 22 – 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperin pala. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pussissa esim. kaulimen avulla. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä seos vuuan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon marcarpone, viski, sokeri ja vaniljasokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa (tai mikroaaltouunissa). Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan kahviin. Sekoita liivateseos kuumaan, sulatettuun suklaaseen voimakkaasti sekoittaen. Lisää suklaa-kahviseos kermavaahtoseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja laita jääkaappiin. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Irroita kakku vuuasta, siirrä tarjoiluvadille ja koristele lakoilla.

Alkuperäinen resepti Katjakokkaajakoklaa.fi

Vastaa